Loop jij vast met je temperamentvolle kind? Er is een oplossing! VERTEL ME MEER

Loop jij vast met je temperamentvolle kind? Er is een oplossing! VERTEL ME MEER

Mijn wagen (0)

Je winkelwagen is leeg!

Doorgaan met winkelen
The work van byron katie toepassen op gedachten en overtuigingen die je hebt als ouder over je kind

Ouderschap zonder stress: Hoe The Work van Byron Katie kan helpen

Het werk van Byron Katie, ook wel bekend als "The Work", is een methode voor zelfonderzoek die zich richt op het onderzoeken van onze overtuigingen en gedachten. Door middel van vier vragen en een omkering, kunnen we onze overtuigingen en gedachten onderzoeken en zo tot meer helderheid en inzicht komen. Het werk van Byron Katie wordt vaak gebruikt in coaching en therapie, en kan ook erg waardevol zijn voor ouders met kinderen.

Overtuigingen en gedachten over je kinderen

Als ouder heb je waarschijnlijk vele overtuigingen en gedachten over je kinderen en je rol als ouder. Soms kunnen deze overtuigingen en gedachten leiden tot stress, spanning en conflicten in de relatie met je kinderen. Het werk van Byron Katie kan je helpen om deze overtuigingen en gedachten te onderzoeken en te zien of ze echt waar zijn.

De gedachte of overtuiging onderzoeken

Laten we als voorbeeld nemen dat je als ouder de overtuiging hebt dat je kinderen altijd naar je moeten luisteren. Deze overtuiging kan leiden tot veel stress en frustratie als je kinderen niet naar je luisteren. Door middel van The Work kun je deze overtuiging onderzoeken en de volgende vier vragen stellen:

  1. Is het waar? Is het waar dat je kinderen altijd naar je moeten luisteren?

  2. Kun je absoluut weten dat het waar is? Kun je er absoluut zeker van zijn dat je kinderen altijd naar je moeten luisteren?

  3. Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte hebt? Hoe voel je je als je denkt dat je kinderen altijd naar je moeten luisteren?

  4. Wie zou je zijn zonder die gedachte? Hoe zou je je voelen en gedragen als je niet langer de gedachte hebt dat je kinderen altijd naar je moeten luisteren?

Vervolgens draai je de gedachte om. In dit geval zou je de gedachte kunnen omkeren naar "Ik moet altijd naar mijn kinderen luisteren". Door deze omkering kun je een andere manier van kijken naar de situatie vinden en misschien wel nieuwe inzichten krijgen.

The Work en coaching van ouders

The Work van Byron Katie kan helpen om je gedachten en overtuigingen te onderzoeken en te zien of ze echt waar zijn. Dit kan leiden tot meer helderheid en begrip in de relatie met je kinderen, en kan ook bijdragen aan meer innerlijke rust en vrede als ouder.

Door vragen te stellen en onze overtuigingen uit te dagen, kunnen we ons bewust worden van de manier waarop we denken en reageren op situaties, en kunnen we alternatieve manieren vinden om met uitdagingen om te gaan. Als jij een ouder bent die worstelt met de uitdagingen van het opvoeden van (temperamentvolle) kinderen, dan ben ik er voor jou. Als expert in "The Work" van Byron Katie, kan ik je helpen om je eigen beperkende overtuigingen te identificeren en uit te dagen, en om meer rust en vertrouwen te vinden in het ouderschap. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om te zien hoe ik je kan helpen bij het transformeren van je denkpatronen en het creëren van meer harmonie in je gezin.

Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Miranda Braun Familie coach werkt graag met methode the work van byron katie

Meer artikelen

Blog het belang van communicatie tussen ouder en kind door familie coach miranda braun

Het belang van communicatie tussen ouder en kind

Communicatie is een essentieel onderdeel van de verbinding tussen jou en je kind. Vooral als ouder van een temperamentvol kind is goede communicatie nog belangrijker, omdat je kind intenser kan reageren op situaties en sneller gefrustreerd kan raken. In deze blogpost bespreken we waarom communicatie belangrijk is bij de opvoeding van een temperamentvol kind en geef ik enkele tips om de communicatie tussen jou en je kind te verbeteren. Waarom communicatie belangrijk is Ten eerste kan goede communicatie helpen om de stress en spanning die gepaard gaan met de opvoeding van een temperamentvol kind te verminderen. Als je zelf in...

Lees artikel
The work van byron katie toepassen op gedachten en overtuigingen die je hebt als ouder over je kind

Ouderschap zonder stress: Hoe The Work van Byron Katie kan helpen

Het werk van Byron Katie, ook wel bekend als "The Work", is een methode voor zelfonderzoek die zich richt op het onderzoeken van onze overtuigingen en gedachten. Door middel van vier vragen en een omkering, kunnen we onze overtuigingen en gedachten onderzoeken en zo tot meer helderheid en inzicht komen. Het werk van Byron Katie wordt vaak gebruikt in coaching en therapie, en kan ook erg waardevol zijn voor ouders met kinderen. Overtuigingen en gedachten over je kinderen Als ouder heb je waarschijnlijk vele overtuigingen en gedachten over je kinderen en je rol als ouder. Soms kunnen deze overtuigingen en...

Lees artikel